امروزه با وجود آلودگیهای صوتی فراوان در شبانه روز افراد ترجیح میدهند که استفاده از پنجرههای دوجداره را در اولویت قرار دهند. از طرفی ممکن است پس از استفاده، عبور صدا از پنجره دوجداره شما را آزار دهد و به دنبال علت آن باشید. رگلاژ و تنظیم نبودن لولا پنجرهها، استفاده از شیشه دوجداره نامناسب، اندازهگیری نادرست شیشه و تزریق نکردن فوم پلی اورتان از جمله دلایل عبور صدا از پنجرههای دوجداره است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ادامه مطلب را از دست ندهید.
علل اصلی عبور صدا از پنجره دوجداره
برای عبور صدا از پنجره دوجداره دلایل متعددی وجود دارد که بررسی دقیق و اصولی این علل، مشکل اصلی را برطرف خواهد کرد. در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی آنها بپردازیم:
اتصالات نامناسب
اتصالات نامناسب را میتوان جزء مهمترین عوامل عبور صدا از پنجره دوجداره دانست. نقص در اتصالات بین شیشهها و چهارچوب، اصولاً موجب ایجاد شکاف و منافذ کوچک میشود که صدا را از خود عبور میدهد. برای جلوگیری از نفوذ صدا باید از آب بندها و واشرهای مخصوصی با خاصیت عایق صوتی مناسب استفاده شود؛ در غیر این صورت صدا میتواند از آنها عبور کند.
ضخامت کم شیشه ها، دلیل مهم عبور صدا از پنجره دو جداره
با افزایش ضخامت شیشه، جرم آن نیز بیشتر میشود. شیشههای سنگینتر توانایی خیلی بهتری در جذب انرژی صوتی و کاهش انتقال آن به محیط دیگر دارند. همچنین شیشههای ضخیمتر مقاومت بیشتری در برابر ارتعاشات ناشی از امواج صوتی خواهند داشت؛ در نتیجه کمتر به لرزش در میآیند. بنابراین برای بهبود عایق صوتی پنجرههای دوجداره و عبور صدا از آنها، استفاده از شیشههایی با ضخامت مناسب توصیه میشود.
اندازه گیری غیر اصولی شیشه
مشکل اندازهگیری نادرست شیشهها میتواند از عوامل موثر در عبور صدا از پنجره دوجداره باشد. اگر در اندازهگیری شیشهها، استانداردهای مربوطه از جمله ابعاد تلرانسها و فواصل رعایت نشوند، شیشهها به درستی در چهارچوب جای نمیگیرند. همچنین خطاهای انسانی هم در اندازهگیری و محاسبات میتواند منجر به برش نادرست شیشهها و عدم اتصال مناسب آنها به چهارچوب شود. بنابراین دقت در اندازهگیری شیشهها و تطابق آن با چهارچوب، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
عدم تزریق فوم پلی اورتان
برای جلوگیری از عبور صدا از پنجره دوجداره اصولاً فضای خالی میان دو شیشه را با یک ماده عایق همانند گازهای خنثی یا فوم پر میکنند؛ در غیر این صورت این فضای خالی به صدا اجازه عبور میدهد. فوم پلی اورتان با پر کردن این فضا از عبور صدا جلوگیری خواهد کرد. ساختار سلولی و متخلخل فوم پلی اورتان به گونهای است که باعث میشود انرژی صوتی توسط آن جذب شده و از انتقال به سمت دیگر جلوگیری گردد.
کیفیت پایین شیشه ها
شیشهها با کیفیت پایین ممکن است حاوی ناخالصیها، حبابها و یا ترکهای ریز داخلی باشند که باعث ایجاد مسیرهای عبور برای صدا میشوند. سطح ناهموار و ناصاف در شیشهها میتوانند باعث ایجاد نقاط امواج صوتی و در نتیجه افزایش عبور صدا گردند. استفاده و به کارگیری از مواد نامرغوب در ساخت شیشه همانند شن، سیلیس و آهک میتواند بر خواص فیزیکی و عایق صوتی آن تاثیر مرغوب بگذارد. بنابراین برای جلوگیری از عبور صدا از پنجره دوجداره، استفاده از شیشههایی با کیفیت بالا و رعایت استانداردهای تولید ضروری خواهد بود.
نصب نادرست، مهمترین علت عبور صدا از پنجره دو جداره
نصب صحیح پنجرههای دوجداره اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه اگر شما از بهترین برندها و با کیفیتترین آنها هم در تولید پنجرهها استفاده کنید، اما در صورت نصب غیرحرفهای و نادرست قطعاً به اصل کار آسیب وارد خواهد شد. بنابراین رعایت دقیق مراحل نصب و استفاده از مصالح و روشهای استاندارد نقش مهمی در جلوگیری از عبور صدا از پنجرههای دوجداره دارند.
مهمترین نکات در برطرف کردن مشکل عبور صدا از پنجره دوجداره
برای برطرف کردن عبور مشکل عبور صدا از پنجره دوجداره قطعاً باید راه حل و یا نکاتی باشد که بتوان با خیال راحت از این مشکل عبور کرد. بهترین آنها شامل موارد زیر است.
- به کارگیری از شیشههای ضخیم
- استفاده از شیشههای لمینت یا دوجداره
- بهرهگیری از شیشههایی با پوشش ضد صدا
- رعایت دقیق استانداردها در اتصال و نصب صحیح شیشهها
- استفاده از عایقهای صوتی اضافی
- رگلاژ اصولی لولاها
- تعویض پنجرهها در صورت عدم برطرف نشدن مشکل
سخن پایانی
با توجه به ارائه مطالب بالا، متوجه علل عبور صدا از پنجره دوجداره شدید. راهکارهای گفته شده کمک قابل توجهی به برطرف کردن این مشکل میکنند. در مجموع با خرید پنجرههای دوجداره از شرکتهای معتبر تا حدود زیادی خیالتان از بابت این مشکل راحت میشود. شرکت آتروپات با سالها تجربه در این زمینه، آماده خدمت رسانی به شما است؛ از اینرو تنها کافیست برای خرید بهترین درب و پنجره دوجداره با مشاوران و متخصصان این مجموعه مشاوره دریافت نمایید.